Autor: Equipo Butifarra

Editorial: Ajuntament de Barcelona

Ciudad: Barcelona

País: España

Tamaño: 28×28

Páginas: 264

Año: 2015

Depósito legal:

ISBN: 978-8498506785

IDIOMA: Catalán

La revista Butifarra! va aparèixer a Barcelona el 1975, quan encara perdurava la dictadura franquista i el moviment urbà, tot exigint escollir el seu destí, experimentava un moment àlgid. L’equip inicial el van formar joves professionals com Juanjo Sarto, F. Pérez Navarro, Max, l’Avi, Ricard Soler, Carlos Vila i Alfonso López.
La publicació, al principi d’aspecte certament modest, però alhora contundent, conjuminava la informació i l’opinió en defensa de campanyes i reivindicacions populars a través d’historietes, i això la distingia de les altres revistes. El projecte va gaudir de la complicitat i la col·laboració de les associacions de veïns de l’àrea de Barcelona, que hi participaven i la distribuïen d’una manera -diguem-ne- underground. Havia nascut el còmic dels barris.
Butifarra! El còmic dels barris (1975-1987) va ser una iniciativa de la Favb i l’Ajuntament de Barcelona per recuperar la memòria d’una revista i d’un equip de dibuixants i guionistes de còmic que van posar el seu talent al servei dels moviments socials dels barris de la ciutat en els anys de la transició política.
La editorial

Butifarra! El còmic dels barris (1975-1987)